Списание Architectural Digest има една уникална привилегия, за която милиони хора по

...
Списание Architectural Digest има една уникална привилегия, за която милиони хора по
Коментари Харесай

На гости в дома на Гуинет Полтроу

Списание Architectural Digest има една неповторима привилегия, за която милиони хора по света им завиждат (в това число и ние), а точно опцията да влезнат, прегледат и опишат домовете на толкоз доста известни персони.

Този месец Гуинет Полтроу отваря за първи път вратите на имението си в Монтесито за списанието и това, което видяхме, несъмнено съумя да ни впечатли. Домът на Гуинет Полтроу и Брад Фалчък е моден, грациозен, с акцент върху комфорта и спокойствието.

Актрисата споделя, че даже когато е живяла в Лондон, постоянно и имала странна обвързаност към региона на Санта Барбара. Затова когато през 2015 година вижда на пазара това имение в Монтесито, се влюбва в него от пръв взор, без значение че по това време е в окаяно положение.

Тя незабавно открива безграничния му капацитет и се заема да го трансформира в мечтания за нея и брачна половинка ѝ дом. Така стартира един шестгодишен развой на ремонт, за който се доверява на помощта на известни архитекти и интериорни дизайнери.

" Силата на къщата е във тънкостите на светлината и пространството. Прекарахме доста време в оценка на фамилните модели, по какъв начин в действителност живеем, какво ни кара да се усещаме най-удобно. Фокусът беше върху прекарването, страстта ", споделя за дома си актрисата.

Тя дефинира дизайна на къщата като парижки апартамент, ситуиран в остаряла европейска плевня, с високи тавани, изпълнено с доста светлина място, в което обаче се усеща практичността.

Черпейки ентусиазъм от скромните форми и грубата прелест на плевните на Стария свят, екипът от архитектурната фирма Roman and Williams от Ню Йорк прави план, който изкусно свързва класическото и актуалното - дълга монолитна конструкция, ситуирана най-вече на един етаж, с керемиден покрив и каменни стени.
 Снимка 562238
Източник: Architectural Digest

Имотът се захранва от слънчева сила и е със система за прилагане на отпадната вода, отразяващ уговорката на Полтроу към опазването на околната среда.

Що се отнася до обзавеждането на къщата, Полтроу в началото възнамерява сама да се оправи с тази нелека задача.

" Мислех си, че ще намеря няколко страхотни мебели и всичко ще бъде наред, само че с течение на времето осъзнах, че има толкоз доста пластове, толкоз доста неща, които се нуждаят от внимание, че не мога да се оправя сама ", спомня си актрисата. В последна сметка Полтроу се доверява за дизайнерката Бриджит Романек, която е нейна близка другарка от повече от 20 години.

Подобно на екстериорът, интериорът още веднъж съчетава обичайното и актуалното, като за задачата са употребявани по-неутрални цветове, органични текстури и мощни, само че елементарни форми.

Има едно непрестанно взаимоотношение сред остаряло и ново, меко и твърдо, внимателно и жестоко, което изключително добре се вижда на напред във времето в елегантната столова, където романтичните ръчно рисувани живописни тапети са съчетани съвършено с необикновено модерно осветяване и мебели. 
 Снимка 562236
Едно от нещата, на които Гуинет Полтроу и брачният партньор ѝ държат доста са камините. Те имат няколко в дома си, в това число една в коридора, тъй като обичат възприятието на уют и гостоприемност, които им основават.

Сред най-любимите за актрисата стаи в къщата е кухнята, където тя прекарва голяма част от времето си. Именно поради това за нея е значимо всичко да бъде изпипано до най-малкия подробност, с цел да се усеща удобно там.

Актрисата обожава обстоятелството, че в кухнята влиза толкоз доста светлина, само че един от обичаните ѝ елементи са стенните ръчно рисува плочки, които поръчва от Португалия.

Много от обзавеждането в имението има почерка на Полтроу. Осветителната апаратура на Линдзи Аделман на тавана на хола, да вземем за пример, е един от първите продукти, които тя поръчва за къщата си.

Актрисата е уверена и че желае да постави люлка в хола си и то навръх едно несъмнено с място с панорама към градината, където постоянно прекарва време, с цел да чете или приказва по телефона.
 Снимка 562235
Гуинет Полтроу държи на хармонията и спокойствието в дома, по тази причина и с огромна точност е работила с интериорните дизайнери и архитектите по основаването на страхотни парна баня и сауна, където да се любува на СПА всеки ден.
 Снимка 562237
Домът на Гуинет Полтроу несъмнено основава чувството за уют и комфорт, за място, където копнеем да се приберем след дълъг работен ден и несъмнено за място, където бихме живели на драго сърце.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР